Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Sındırgı'da İstiklal Marşı'nın 94. yıldönümü etkinliği

Sındırgı

Sındırgı ilçesinde İstiklal Marşının kabulünün 94. yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

Sındırgı ilçesinde İstiklal Marşının kabulünün 94. yıldönümü etkinliklerle kutlandı.
Mesleki Eğitim ve Teknik Merkezi Müdürlüğü çok amaçlı salonunda düzenlenen kutlama programına İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Belediye Başkanvekili Hasan Daşkafa ve Daire Amirleri katıldı.
Mili Marşımız İstiklal Marşının kabulünün 94. Yıl dönümünde konuşma yapan Makbule Efe Anadolu Lisesi Müdürü Bekir Güneş, “Ülkemize hizmeti geçenlere onları anmak adına öyküler yağdırılıyor. Oysa yapmamız gereken şey vatanımıza hizmeti geçenleri sadece anmak değil, anlamak olmaktır. Tarihimiz sadece anılmayı değil, anlaşılmayı bekleyen şahsiyetler doludur. Yani anmak bir amaç değil, bir araç haline getirilmeli ve anma programları hepimizin üzerine de büyük emekleri bulunan büyüklerimizi anlamak için altın birer fırsat olmalıdır.” dedi.
Güneş’in konuşmasından sonra İlçe Kaymakamı Ercan Ateş konuşma yaptı.
Ateş, “Ne Mutlu bizlere ki Mehmet Akif Ersoy gibi temiz ve pak bir vicdanı yad eden onun eserleriyle büyüyen hayat felsefesiyle donatılan bir neslin parçasıyız. Ne Mutlu sizlere ki bugün o büyük ustanın tutkusunu heyecanını ideallerin ve yaşam felsefesini paylaşmak için burada bulunuyorsunuz. Bu vesileyle bir kez daha sizlere bu coşku hazinesine katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İlçe Kaymakamı Ateş’in konuşmasından sonra etkinlik 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle okullar arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtılmasıyla son buldu.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı